Skip to main content

Nieuws en activiteiten

15 maart 2024

Expositie Zeehelden uit de provincie

Na WO2 kregen zes Nederlandse zeelieden een Militaire Willems-Orde uitgereikt voor moed, beleid en trouw. Aan zes Nederlandse koopvaardijschepen werd een Koninklijke Vermelding bij Dagorder toegekend. Hierover gaat de expositie ‘Zeehelden uit de provincie’, met in het bijzonder aandacht voor de Overijsselse zeeheld Hette Wijtze Hettema. De expositie is van 19 april t/m 15 mei 2024 in het Provinciehuis Overijssel,  Luttenbergstraat 2, Zwolle.

20 oktober 2022

Banier bij De Boeg

Een banier van matroos Jacob Haasnoot hangt nu bij Koopvaardij Monument “De Boeg”. Hij overleefde de ramp met de POELOU BRAS maar stierf later door uitputting in een jappenkamp. Op 15 augustus herdenken we de capitulatie van Japan, het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog

Nieuwsbrieven

Ongeveer drie keer per jaar sturen we per post een nieuwsbrief naar leden die een papieren versie nog op prijs stellen. Je kunt je hiervoor helaas niet meer aanmelden. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en relevante informatie over de Nederlandse koopvaardij tijdens WO2? Schrijf je hieronder dan in voor onze digitale nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, herdenkingen en relevante informatie over de Nederlandse koopvaardij tijdens WO2.

We gaan met zorg met jouw gegevens om. Lees het in de Privacyverklaring.